Шукати в цьому блозі

суботу, 15 лютого 2020 р.

Аудіопідкасти по підготовці до ЗНО

Підкаст №1 : Фольклор
      У цьому підкасті у вас є можливість послухати про : чим відрізняються між собою різні види народних пісень ; фантастичність як визначальну рису народної балади "Ой летіла стріла"; чому Маруся Богуславка не повертається додому з козаками; історичні пісні.

Підкаст №2 : Повість минулих літ
      У цьому підкасті у вас є можливість послухати про : засновники Києва - хто вони? ("Про заснування Києва"); якою може бути помста жінки за смерть чоловіка ("Про помсту княгині Ольги древлянам"); яквизначити літопис серед інших творів ("Повість минулих літ").

Підкаст №3 : Слово о полку Ігоревім
     У цьому підкасті у вас є можливість послухати про : жанр "Слова ..." - зовсім не слово; навіщо князь Ігор вирушає в похід; "золоте слово" Святослава як основна думка твору; турбота Ярославни про свого чоловіка та всіх воїнів.

Підкаст №4 : Григорій Сковорода
     У цьому підкасті у вас є можливість послухати про : особливості філософського світогляду Г.Сковороди; як необхідно розуміти поняття "бароко"; кожен твір Г.Сковороди - це своєрідна філософська ідея; "De libertate" як прагнення свободи; "Всякому місту нрав і права" як ідеал чистої совісті; "Бджола та Шершень" як набуття власної "сродної праці".
Прослухати

Підкаст №5 : Іван Котляревський
    У цьому підкасті у вас є можливість послухати про : зачинателя нової української літератури; чому "Енеїда" - енциклопедія ураїнського народознавства; мандри і війна як сюжетні складові "Енеїди"; Наталка - ідеал дівчини з народу; "хеппі-енд" у творі "Наталка Полтавка".
Прослухати

Немає коментарів:

Дописати коментар